hero-object
training

Insights Discovery

Inzicht in jezelf en je team

hero-image

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel je team meer inzicht geeft in de onderlinge samenwerking en communicatie. Deze training leidt tot een grotere effectiviteit en biedt een sterke basis voor optimaal functioneren, ook in moeilijke tijden.

De kleuren van het model zijn gebaseerd op gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Het Insights Discovery profiel vormt een belangrijk onderdeel van de reis met Insights Discovery. Het legt uit welke voorkeuren we hebben in ons denken en doen. Door die kennis toe te passen, kunnen we harmonieuzer én productiever samenwerken in teams, betere relaties opbouwen en mensen effectiever aansturen.

Wij verzorgen, in 2 dagdelen, een basisterugkoppeling van jouw persoonlijke Insights profiel en een aanvullende teamsessie om de teamsamenwerking te verbeteren.

Hoe ziet de training eruit:
Dagdeel 1 - Inzicht in jezelf en de ander

Tijdens dagdeel één staan we stil bij perceptie, de kleuren van Insights en de gedragsvoorkeuren die hierbij horen. Iedereen krijgt inzicht in zijn/haar persoonlijke voorkeuren, maar ook inzicht in andermans voorkeuren. De sessie is interactief met veel oefeningen om de theorie ook in de praktijk toe te passen.

Na dagdeel één zijn deelnemers in staat om:

- Persoonlijke kwaliteiten te benutten en valkuilen te herkennen

- Beter te begrijpen wat hen motiveert

- Beter te communiceren en verbinding te maken met anderen

- Verschillen te waarderen i.p.v. aan te irriteren

- In hun teams effectiever samen te werken

Dagdeel 2 - Teamsessie

We laten teams goed naar zichzelf kijken. Hoe goed werken we nu écht samen? Presteren we op ons hoogst haalbare niveau? Samen met het team werken we aan barrières en verbeterpunten, waardoor het team vele malen meer wordt dan een optelsom van de afzonderlijke teamleden. Deze sessies worden specifiek op maat gemaakt naar jullie behoefte.

Wat levert dagdeel 2 op:

- Teams werken effectiever samen, omdat ze meer begrip en inzicht krijgen in elkaars verschillen

- Inzicht in de invloed van individuele én gezamenlijke voorkeuren op de teamdynamiek en teamcultuur

- Inzicht in de teamcapaciteiten en de aspecten die van invloed zijn op het teamfunctioneren

Heldere en praktische actieplannen waarmee het team in versneld tempo vooruitgang kan boeken en zijn doelstellingen kan realiseren

Deze training in het kort

  • Voor wie: (Project)teams die beter willen samenwerken
  • Duur: invullen vragenlijst + 2 dagdelen
  • Beschikbaarheid: Op aanvraag
  • Locatie: Utrecht of op jouw eigen locatie (inhouse)
  • Prijs: op aanvraag

Iedereen ontvangt een persoonlijk Insights profiel.

Iris Langedijk

Vragen over deze training of wil je je aanmelden? Neem contact op met
Iris Langedijk