hero-object
Training

Duurzaam Systeemdenken

Grotere impact door meer grip op duurzaamheid

hero-image

Is duurzaamheid voor jou een containerbegrip dat je maar lastig weet te concretiseren, maar waar je steeds meer mee te maken krijgt in je bedrijf, projecten of producten die je maakt? Wil je meer grip krijgen op duurzaamheid en een grotere impact maken vanuit visie? Deze training helpt je vanuit de fundamenten op weg!


Direct naar:

Brochure

Over deze training

Trainer Sies neemt je mee in hoe onze natuurlijke omgeving functioneert en wat hierin de belangrijkste factoren zijn. Natuurlijke processen in de kern zijn namelijk veelal duurzaam en circulair. Tevens leggen we hier ook de relatie naar menselijk gedrag en hoe het nu komt dat de mens niet duurzaam gedrag vertoont.

Vervolgens kijken we naar wat duurzaamheid is en hoe je dit kunt ontrafelen in belangrijke duurzaamheidsthema's. Maar ook hoe je deze thema’s aan elkaar kunt relateren en hoe je ze kunt operationaliseren. Ofwel: hoe neem je duurzaamheid integraal mee in projecten, systemen, producten. 

Over het programma

De training start in het eerste deel met het beter begrijpen van ons ecosysteem/natuurlijke leefomgeving. Het is een voorwaarde om duurzaamheid echt te begrijpen. In het tweede deel gaan we het begrip duurzaamheid operationaliseren vanuit ecosysteemdenken en dit relateren aan belangrijke duurzaamheidsthema’s die momenteel en met het oog op de toekomst belangrijk zijn. Ook wordt hier een inkijk gegeven in komende wet-en regelgeving.

Aanmelden

Heb je vragen, voordat je je wilt aanmelden? Neem dan contact op met trainer Sies. We zien je graag op één van onze trainingsdagen.