hero-object
Training

Duurzaam Systeemdenken

Grotere impact door meer grip op duurzaamheid

hero-image

Is duurzaamheid voor jou een containerbegrip dat je maar lastig weet te concretiseren, maar waar je steeds meer mee te maken krijgt in je bedrijf, projecten of producten die je maakt? Wil je meer grip krijgen op duurzaamheid en een grotere impact maken vanuit visie? Deze training helpt je vanuit de fundamenten op weg!

Trainer Sies neemt je mee in hoe onze natuurlijke omgeving functioneert en wat hierin de belangrijkste factoren zijn. Natuurlijke processen in de kern zijn namelijk veelal duurzaam en circulair. Tevens leggen we hier ook de relatie naar menselijk gedrag en hoe het nu komt dat de mens niet duurzaam gedrag vertoont.

Vervolgens kijken we naar wat duurzaamheid is en hoe je dit kunt ontrafelen in belangrijke duurzaamheidsthema's. Maar ook hoe je deze thema’s aan elkaar kunt relateren en hoe je ze kunt operationaliseren. Ofwel: hoe neem je duurzaamheid integraal mee in projecten, systemen, producten. 

Over de trainer

Deze training wordt gegeven door Sies Overbeek. Vanuit kennis en ervaring geeft hij handvatten om duurzaamheid binnen complexe projecten en systemen succesvol te implementeren.

Over Sies Verder lezen: Duurzaam Systeemdenken

Over het programma

De training start in het eerste deel met het beter begrijpen van ons ecosysteem/natuurlijke leefomgeving. Het is een voorwaarde om duurzaamheid echt te begrijpen. In het tweede deel gaan we het begrip duurzaamheid operationaliseren vanuit ecosysteemdenken en dit relateren aan belangrijke duurzaamheidsthema’s die momenteel en met het oog op de toekomst belangrijk zijn. Ook wordt hier een inkijk gegeven in komende wet-en regelgeving.

Na de training

Na deze training heb je een holistisch beeld over duurzaamheid en wat het allemaal omhelst. Tevens ben je in staat om meer invulling te geven aan duurzaamheid in de organisatie waar je in werkt, de projecten die je doet of zelf in je dagelijks leven.

Praktische informatie

  • Trainingsdata 28 september en 10 oktober
  • Trainingsduur 4 uur
  • Locatie Pastoefabriek, Utrecht
  • Bijdrage Jouw bijdrage wordt gedoneerd aan TreesforAll (minimaal 10 bomen twv. €5,- per boom)

Downloads

Klik hier om de folder bij deze training te downloaden. 

Aanmelden

Heb je vragen, voordat je je wilt aanmelden? Neem dan contact op met trainer Sies. We zien je graag op één van onze trainingsdagen.