hero-object

Succes met Systems Engineering

hero-image

Heb je al ervaring met systems engineering en ben je enthousiast over de resultaten? Ben je op zoek naar de volgende stap om de voordelen van Systems Engineering te benutten? Dan is deze training voor jou.

De training Succes met SE is een training bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders, engineers en consultants die binnen een project of afdeling samen met collega’s met SE aan de slag willen. Deze training focust op het toepassen van SE in een organisatie en is de schakel tussen kunnen en (samen)doen. Dus wil je collega’s beter betrekken en weerstand voorkomen bij de verdere implementatie van SE, dan is deze training voor jou.

Over het programma

De training bestaat uit een trainingsdag, gevolgd door een persoonlijk coachingsgesprek en een gezamenlijke intervisiemiddag. Tijdens de trainingsdag brengen we de hobbels en ervaringen bij het toepassen van SE in kaart. Deze SE-praktijk helpt om de context van de succesfactoren beter te begrijpen. We verkennen enkele veranderkundige principes die handvatten bieden om in de praktijk beter samen te werken. De middag gebruiken wij om zelf een plan te maken voor jouw situatie: benodigde competenties, een stappenplan en een persoonlijke opdracht om in de samenwerking SE succesvol te maken. In het coaching gesprek gaan wij in op de successen en hobbels die je in de praktijk ervaart en hoe je verder gaat. De intervisiemiddag delen de deelnemers hun ervaringen en bespreken we de voortgang van het stappenplan.

Na de training


Na de training ben je in staat om:

- Vanuit jouw organisatie of project de benodigde competenties voor een succesvol project te herkennen en te inventariseren;

- Het spanningsveld op te zoek van theorie en de praktijk van SE en dit pragmatisch aan te pakken;

- Om met jouw team en begin te maken met de volgende slag in SE: samen werken aan het nog succesvoller toepassen van SE;

- Systems Engineering effectiever toe te passen en daarmee een hogere integraliteit en kwaliteit van je project te creëren.

De training in het kort

 • Studieduur: De training bestaat uit een trainingsdag, gevolgd door een persoonlijk coachingsgesprek en een gezamenlijke intervisiemiddag.
 • Voor wie: Deze training is bedoeld voor o.a. leidinggevenden, projectleiders, engineers en consultants die binnen een project of afdeling samen met collega’s met SE aan de slag willen en dit willen implementeren.
 • Beschikbaarheid: Informeer naar de volgende startdata
 • Locatie: Utrecht of op jouw eigen locatie (inhouse)
 • Prijs: Op aanvraag
 • Wat behandelen we in het programma: 
  • Hobbels en ervaringen bij het toepassen van SE
  • Wat zijn succesfactoren?
  • Persoonlijk plan van aanpak: wat is er nodig om voor jou SE succesvol toe te passen?
  • Persoonlijke coaching
  • Intervisiemiddag
 • Certificaat: Na afloop van de training ontvang je een certificaat

Aanmelden

Vul alstublieft het formulier in om je aan te melden. Eén van onze medewerkers neemt contact met je op.

Iris Langedijk

Neem voor meer informatie over deze training contact op met
Iris Langedijk