hero-object

Auteur: Dutch Boosting Group

Kansen genoeg: Dutch Boosting Group goes international!

hero-image

Het stond al een tijdje in onze ‘Big Hairy Audacious Goal’: actief zijn in zowel het binnen- als buitenland. Actief impact maken buiten Nederland en Dutch Boosting Group internationaal op de kaart zetten. Zoals alle ambitieuze doelstellingen, begon ook deze met een eerste stap. Een stap die wij onlangs gezet hebben!

Waar we wel al consultants hadden die structureel op afstand werken vanuit Berlijn en Tel Aviv, of gedurende een workation vanuit Chili of Tanzania, mogen we sinds het voorjaar van dit jaar ons eerste echte project voor een buitenlandse opdrachtgever uitvoeren. En dan is het ook nog eens aan de andere kant van de wereld: Australië. Het land van koala’s en kangoeroes, het Great Barrier Reef en Tasmanië, Sydney en Melbourne. En het land waarin we een consultancybureau vonden dat lijkt op dat van ons. Met hetzelfde geloof in systeemdenken en systems engineering (SE) én opdrachten die perfect bij ons passen – opgaven die bijdragen aan toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving.

Eerste grote buitenlandse opgave
Met dat bureau, Overmorrow Consulting, hebben we al langere tijd een connectie. Samen bekeken we waar we elkaar kunnen versterken en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het was duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn, maar die werden nog niet concreet. Tot vijf maanden geleden. Sinds het voorjaar van 2023 werken we in samenwerking met Overmorrow aan vele kansen én een mooie opdracht. En begin september is onze consultant Maurits ter Wal voor ruim twee maanden richting Australië vertrokken. Het is onze eerste echte opgave in het buitenland, en daar zijn we trots op!

“Ik werk hier mee aan het metrostation Pitt Street als onderdeel van de nieuwe metrolijn, van Chatswood naar Sydenham”, vertelt Maurits daarover. “Samen met Overmorrow en onze opdrachtgever werk ik, als onderdeel van het projectteam, aan de verificatie tijdens de realisatie en bereiden we overdracht naar de opdrachtgever voor. Daarnaast bleken er nog wat omissies in de verificatie te zitten. Met behulp van SE proberen we het project weer ‘up to speed’ te krijgen. Maar het gaat uiteraard niet alléén om dit project. Voor ons als Dutch Boosting Group en voor mij persoonlijk is dit een opmaat naar iets groters. Ik ben hier nu voor ruim twee maanden, maar het idee is dat ik me uiteindelijk voor langere tijd hier ga vestigen. Ik heb al ooit eerder in Australië gewoond en dat is me goed bevallen. Er heerst een goede werkethiek: iedereen neemt verantwoordelijkheid en is ervan doordrongen dat er werk gedaan moet worden. Maar iedereen snapt óók dat je werk niet alles is. Ze hebben de werk/privé-balans hier heel goed op orde. Dat zorgt (onder andere) voor een prettige cultuur. Ik heb er dus wel heel veel zin in!”

Beste paard van stal
“De samenwerking met Overmorrow Consulting zorgt er niet alleen voor dat wij invulling geven aan onze internationale ambities, het is voor ons ook een mooie kans om andere en nieuwe opdrachtgevers aan te schrijven”, vertelt Rikkert van der Veer, verantwoordelijk voor de dienstverlening van Dutch Boosting Group. “Overmorrow werkt veel voor aannemers, terwijl wij zelf meer voor overheidsorganisaties werken. Op die manier vullen we elkaar aan en versterken wij allebei ons netwerk. Het is mooi dat Maurits dit in wil vullen voor ons. Wij kunnen als organisatie wel een groeiambitie hebben, maar als de persoonlijke drijfveren en intrinsieke motivatie van onze collega’s daar niet op aansluiten, dan gaan we die doelstellingen niet behalen. Met Maurits sturen we bovendien het beste paard van stal!”

“Vooralsnog ben ik hier voor een combinatie van een aantal dingen”, zegt Maurits. “Ten eerste ben ik er om lokaal werkkracht te leveren binnen het projectteam van onze opdrachtgever. Ten tweede help ik mee aan een roadshow die we organiseren in samenwerking met Overmorrow en softwareleverancier Levvr. Levvr heeft een online platform ontwikkeld dat ons helpt bij implementatie van Systems Engineering. Tijdens die roadshow gaan we bij opdrachtgevers langs om hen kennis te laten maken met de functionaliteiten en waarde van Levvr, in combinatie met onze dienstverlening. En ten derde ben ik hier om de synergie en samenwerking met Overmorrow verder uit te breiden. Om de juiste zaadjes te planten, zodat we hier later de vruchten van kunnen plukken. Er liggen kansen genoeg, nu moeten we alleen nog de juiste projecten en opdrachtgevers vinden!”