hero-object

Wouter is booster van de maand april

hero-image

Een marathon loop je niet alleen op kracht, maar ook op karakter, wordt wel eens gezegd. En of het nu gaat om sportieve of professionele uitdagingen, Wouter is ervoor in! En zo nuchter en relaxed als hij is, zo gedreven is hij ook om de wereld mooier te maken. Zijn enthousiasme, interesse in anderen en eerlijkheid maken hem een zeer gewaardeerde collega. Maak kennis met onze Booster van de Maand, Wouter Schuiermanni.

Wie is Wouter?

Ik ben Wouter, 25 jaar. Ik heb Planologie gestudeerd in Groningen en ik woon sinds dit jaar in Utrecht. Ik denk dat ik bij vrienden vooral bekend sta als iemand die graag afspreekt, vaak ja zegt op dingen en het leuk vindt om verschillende activiteiten te ondernemen. Ik vind het bijvoorbeeld tof om verschillende sporten te beoefenen. Daarnaast heb ik ook periodes waarin ik veel bak. Mijn weekenden spendeer ik samen met vrienden door bijvoorbeeld samen te eten, te borrelen, naar festivals te gaan of andere uitjes te doen.

Hoe ben je bij Dutch Boosting Group beland?

Bauke Jonkman kende ik vanuit Groningen en hij had dezelfde studieachtergrond. Hij werkte bij Dutch Boosting Group en vroeg mij om langs te komen op het kantoor in Groningen om te laten zien waar je terecht kan komen na het studeren. We gingen samen met een andere oud-collega naar het project Ring Zuid, waar ik geïnteresseerd raakte in het bedrijf en vroeg of ik hier mijn afstudeerscriptie kon schrijven. Dat begon in december 2022 en tegelijkertijd deed ik ook mee met het SE Development Program. Nadat ik was afgestudeerd waren zowel Dutch Boosting Group als ik nog steeds enthousiast, en ben ik in september 2022 officieel in dienst gekomen.

image-option

Ik hou ervan om anderen te helpen én om nieuwe dingen leren. En ik wil de wereld ook een beetje beter maken.

Wat vind je belangrijk in jouw werk? Kortom, wat zijn jouw drijfveren?

Ik hou ervan om anderen te helpen én om nieuwe dingen leren. En ik wil de wereld ook een beetje beter maken. Precies daarom vind ik mijn twee opdrachten zo leuk. Ze gaan namelijk allebei over duurzaamheid. Bij de Omgevingsdienst Regio Utrecht help ik met het toetsen en adviseren op duurzaamheidsaspecten in woning- en utiliteitsbouw. En als medewerker bij gemeente Amsterdam draag ik mijn steentje bij in het team uitstootvrije mobiliteit. Samen zijn we aan het werk om de mobiliteit in Amsterdam in 2030 volledig uitstootvrij te maken. Het is geen gemakkelijke opgave, maar wel belangrijk. En ik vind het erg leuk deze uitdaging, samen met mijn team en de betrokken marktpartijen, op te pakken.

Waarom past Dutch Boosting Group je goed?

Het is een organisatie waar je veel vrijheid hebt om dingen te ondernemen en jezelf te ontwikkelen. Naast de projecten bij opdrachtgevers is er ook ruimte om interne zaken op te pakken. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld samen met collega Sanne bezig om ruimte te creëren voor afstudeerders van Omgevingsmangement. Ook houd ik mij bezig met het opstarten van de Landelijke Omgevingsmanagement Dag. Daarnaast vind ik Dutch Boosting Group een fantastische organisatie met geweldige mensen, waardoor ik altijd met veel plezier naar kantoor ga!