Home » Werken bij » Booster Jelle Staal


Wat doe je zoal de hele dag bij Dutch Boosting Group?
Op dit moment ben ik bezig met een aantal projecten. Zo ben ik betrokken bij twee projecten op Schiphol en werk ik daarnaast samen met mijn collega Rik aan het vernieuwen van de Zaanbrug in Zaanstad. Mijn werkdagen zijn dan ook altijd anders. Ik zit veel in overleg, met allerlei verschillende partijen én met mijn collega’s, maar ik doe ook veel bureauwerk. Daarnaast voer ik samen met mijn collega’s nog wat interne projecten uit binnen DBG, waaronder bijvoorbeeld een project rondom de CO2-prestatieladder.

Vertel eens wat meer over die projecten: waar werk je concreet aan?
Voor Schiphol werk ik onder andere aan een project rondom het BROEF, het ‘brand-oefenvliegtuig’. Dat is een speciaal vliegtuig dat de brandweer van Schiphol, want Schiphol bezit een eigen brandweerkorps, gebruikt om oefeningen uit te voeren. Er moet nu zo’n nieuw brand-oefenvoertuig komen, en wij helpen om de set van wensen en eisen ten behoeve van het aanbestedingstraject scherp te krijgen. In de praktijk betekent dat dat ik iedere week een halve dag een sessie heb met de brandweer, waarin we vanuit DBG relevante vragen stellen aan (voornamelijk) het hoofd van het brandweerkorps om die wensen en eisen aan te scherpen.

Nou… er gaat een wereld voor me open.
Ja… dat was voor mij ook wel. Hoe dat werkt, met zo’n BROEF… als je er niet bij betrokken bent, heb je daar eigenlijk geen idee van hè. Maar dat is dus wel erg interessant. Het is een heel specifiek object, en er komt uiteraard veel geld bij kijken om dat te vernieuwen. Het is dus van groot belang dat je dat goed uitzet bij potentiële aanbieders en daar goed van tevoren over nadenkt. En dat doen wij, in nauwe samenspraak met de opdrachtgever. Daarnaast werk ik op Schiphol aan een ander project: de aankomstpassage die vernieuwd wordt. Hierbij brengen we de wensen van Schiphol omtrent die passage in kaart en structureren we deze. Het project met betrekking tot de Zaanbrug is al in uitvoerende fase, dat is ook interessant. Daar zorgen we er als externe partij voor dat alle processen goed lopen. Zaanstad zit daar in een lastige positie, omdat ze zowel medefinancier zijn als bevoegd gezag, beheerder van de infra, beheerder van de vaarwegen enzovoorts. Daarom zijn wij erbij gehaald om ondersteunend werk te verrichten bij de projectorganisatie, de vergunningen en om strategisch mee te denken.

“Alle kansen liggen open bij Dutch Boosting Group. Die vrijheid en openheid, het niet weten wat de toekomst brengt, vind ik het allerleukst!”

Jelle Staal

Wat is er leuk aan je werk?
Heel veel! Ik heb eerst in een andere branche gewerkt, waar ik vooral technisch werk deed. Ik heb daar ook vele projectmanagement-taken op kunnen pakken, waardoor ik ontdekte dat ik liever als projectmanager de brug wilde slaan, in plaats van alleen technisch werk te verrichten. Bij Dutch Boosting Group krijgen we ontzettend veel ruimte om ons te ontwikkelen in de richtingen die ons aanspreken. Natuurlijk moet daarbij wel een win-win situatie ontstaan: er moet ook waarde voor het bedrijf zitten in de plannen die ik heb. Maar ik krijg veel kansen om te doen wat ik wil, als projectmanager of op een ander vlak. Het is een hele vrije organisatie en de bedrijfscultuur is extreem open: we kunnen bijvoorbeeld elkaars salarissen inzien. Ook ben je hier vrij om jezelf te managen, in plaats van gemanaged te worden. Of je nu wat meer ervaren bent of wat minder, je kunt op je eigen initiatief winst halen uit de samenwerking met collega’s. Inhoudelijk is het werk ook tof; bijvoorbeeld bij de brandweer op Schiphol hebben we leuke sessies en dialogen. Maar ook bij de Zaanbrug en in mijn andere projecten gaan we echt de diepte in. Kritisch kijken en de juiste vragen stellen… wij mógen nieuwsgierig zijn. Die nieuwsgierigheid zetten we in om scherpe vragen te stellen en andere mensen na te laten denken over wat ze doen en waarom ze dat zo doen. Mijn interesse is heel breed en ik wil van alles leren, dat kan ik bij DBG dus wel kwijt!

Zit je dan helemaal op je plek nu?

Jazeker! Ik krijg namelijk de ruimte om door te groeien in strategische rollen zoals projectmanager en omgevingsmanager. Strategische rollen vind ik heel leuk: alles wat te maken heeft met de overkoepelende strategie, het overzicht bewaren, kritisch nadenken, sparren met collega’s en de juiste vragen stellen. Het speelveld is dus heel breed. En alle kansen liggen open. Die vrijheid en openheid, het niet weten wat de toekomst brengt, vind ik het allerleukst!

Heb je nog tips voor toekomstige collega’s?
Wees proactief, durf altijd te vragen. Ook als je denkt dat het een domme vraag is, dóé het gewoon.