Home » Werken bij » Booster Elske Dölle


Je bent sinds 2016 bij Dutch Boosting Group. Hoe heb je die zes jaar ervaren?
Als heel positief! Dutch Boosting Group is een jonge club waar je veel zelfstandigheid krijgt. Ik heb voorheen ook bij grotere partijen gewerkt en daar moet je veel vaker nemen wat er is… hier bepaal je zelf op wat voor projecten je inschrijft. Het is ook een hele horizontale organisatie: er zijn geen beoordelingsgesprekken bijvoorbeeld, en je hebt geen leidinggevende. Er heerst een prettige werksfeer en veel vertrouwen; ik kan me niet meer voorstellen dat ik ergens zou werken waar ik iedere maand verantwoording af zou moeten leggen over wat ik allemaal gedaan heb. Natuurlijk: hier is het ook de bedoeling dat we winst maken en dat we een rendabel bedrijf zijn, maar je krijgt ook veel zelfstandigheid en autonomie. En de mogelijkheid om je eigen weg te kiezen.

Hoe ziet jouw weg eruit voor de toekomst?
Ik ben nu omgevingsmanager en hou me op dit moment veel bezig met verkeerssituaties. Een weg die verbreed wordt of een kruispunt dat aangepast wordt. Ik zou mezelf als omgevingsmanager ook graag bijvoorbeeld bij een waterschap verder willen ontwikkelen. Of in een functie die meer op duurzaamheid gericht is. In het verkeer wordt nog veel uitgegaan van auto’s, terwijl we in de toekomst eigenlijk ook naar andere vormen van mobiliteit zouden moeten kijken. Dat vind ik interessant: mezelf verdiepen in duurzaamheid, water, nieuwe vormen van mobiliteit…

Ideeën genoeg voor de toekomst! En waar heb je je de afgelopen tijd mee bezig gehouden?
Allerlei verschillende projecten! Als omgevingsmanager hou ik me vaak bezig met de communicatiekant en de bestuurlijke aspecten van een project. Ik daag technici graag uit om tot een oplossing te komen die niet alleen technisch gezien de beste is, maar waar de omgeving ook echt wat aan heeft. Ik betrek zoveel mogelijk belanghebbenden bij een project, haal hun wensen op en doe onderhandelingen. De behoeften en wensen van deze belanghebbenden stel ik centraal.

“Het geeft mij veel voldoening als we samen met belanghebbenden tot een beter ontwerp komen. Een ontwerp waar (meer) mensen blij mee zijn!”

Elske Dölle

Aan wat voor projecten moet ik dan concreet denken?
Voor de gemeente Haarlemmermeer heb ik omgevingsmanagement gedaan voor de verbreding van een rondweg, voor Rijkswaterstaat ben ik als omgevingsmanager bezig met een verbetering van knooppunt Hoevelaken en in Amsterdam ben ik als omgevingsmanager betrokken bij het opnieuw inrichten van een straat, waar veel verschillende verkeersdeelnemers (fietsers, voetgangers, de tram en auto’s) gebruik van maken. En zo zijn er nog allerlei andere projecten geweest de afgelopen jaren. Bij de projecten die ik doe, vind ik het leuk om mensen écht te kunnen betrekken en invloed te geven.

Kun je een voorbeeld geven van hoe je mensen betrekt bij zo’n project?
Bij de herinrichting van die straat in Amsterdam hebben we voor verschillende belangengroeperingen in een heel vroeg stadium een ontwerpsessie georganiseerd, waarin zij letterlijk mochten gaan puzzelen met de ruimte die er was voor de verschillende verkeersdeelnemers. Je bereikt dan verschillende zaken: je haalt proactief ideeën op uit verschillende hoeken, die soms heel verrassend zijn. Maar je zorgt er ook voor dat al die groepen zich realiseren hoe moeilijk die puzzel is. Ze zien zelf dat het ontzettend lastig is om alles passend te maken. Daardoor ontstaat in een later stadium minder weerstand. Sowieso is het goed om met bijvoorbeeld bewoners in gesprek te gaan. Zij zíén elke dag dingen gebeuren in hun omgeving. Die kennis is erg waardevol, en die hebben wij simpelweg niet. Het mooie daaraan is ook dat als je écht luistert naar mensen en hun mening mee laat wegen in je beslissingen, je soms al met een paar kleine aanpassingen veel weerstand weg kunt nemen. Het geeft mij veel voldoening als we samen met belanghebbenden uiteindelijk tot een beter ontwerp komen. Een ontwerp waar (meer) mensen blij mee zijn.

Wat vind je nog meer leuk bij Dutch Boosting Group?
Oh, van alles! Bijvoorbeeld het feit dat we allemaal volgens mij maatschappelijk gedreven worden. We zijn wel technisch, maar kijken ook met een bredere blik naar een project. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of sociaal-maatschappelijk belang. Ook het type mens bij Dutch Boosting Group is leuk. Mijn collega’s zijn erg hulpvaardig en ik kan altijd bij hen terecht met vragen. We zijn ook heel loyaal naar onze opdrachtgevers; we hebben een oprechte wil om de dingen goed te doen. En zoals ik al aangaf: bij Dutch Boosting Group krijg je heel veel mogelijkheden en kansen. Mocht je willen overwegen om hier te komen werken, toon dan vooral veel initiatief! Er is geen maandelijks gesprek ofzo, dus als je écht iets wilt, moet je het zelf regelen. Dat moet bij je passen, maar het maakt het juist ook ontzettend leuk!