Bij Dutch Boosting Group is iedere collega gemotiveerd een bijdrage te leveren aan waardevolle en toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving. Alles wat we doen, doen we met groot besef van verantwoordelijkheid: duidelijk, duurzaam en dynamisch. Zo geven we complexe opgaven van klanten een boost en vervullen we onze purpose.

Ben jij die…

… ambitieuze en ervaren consultant die van een uitdaging houdt? Werk jij graag in de energie- en duurzaamheidsectoren en heb je binnen deze sectoren een eigen netwerk opgebouwd? Doorgrond jij de energietransitie écht en ben je in staat praktische problemen te vertalen naar duurzame oplossingen? Beweeg je graag in een krachtenveld van verschillende (uiteenlopende) belangen en ben jij een verbinder, zowel bij de klant als in de interne organisatie?  Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat betekent dit?

Onze opdrachten zijn veelal gericht op proces- en projectmanagement, waarbij we vaak gebruik maken van Systems Engineering en Systeemdenken. Onze vaardigheden zetten wij vooral in bij de planvormingsfase, waarin het gaat om het inventariseren van stakeholders en kansen, bepalen van de strategie en bouwen van draagvlak (o.a. participatieprocessen). Onze ambitie is om meer van onze opdrachten in duurzame sectoren uit te gaan voeren, onder andere bij  gemeenten, provincies en netbeheerders.

Wat ga jij concreet doen?  

 • Je vertaalt klantvraagstukken naar duurzame oplossingen in de rol van (senior) consultant Energie & Duurzaamheid;
 • Je brengt je eigen netwerk en daarmee opdrachten mee;
 • Je overlegt met partijen, onderhandelt, adviseert opdrachtgevers, bedenkt slimme strategieën en oplossingen en stuurt projecten op daadkrachtige én verbindende wijze richting het einddoel;
 • Je coacht en begeleidt zowel eigen collega’s als teams van onze klanten. Daarbij ben je in staat om meerdere opdrachten gelijktijdig uit te voeren en te managen;
 • Je werkt samen met collega’s aan team- en kennisontwikkeling. In teamverband vervul je duurzaamheidsambities op het vlak van circulaire economie, ecologie, energietransitie en waterstof.

Wat heb jij hiervoor in huis

 • WO-werk en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring én een enorme passie op het gebied van duurzaamheid en/of energietransitie;
 • Voldoende ervaring met de ontwikkeling van kansen in de energie- en duurzaamheidsomgeving om zo jezelf en je collega’s aan mooie opdrachten te helpen;
 • Met jouw uitstekende sociale en communicatieve eigenschappen ben jij een volwaardige gesprekspartner op alle niveaus bij onze opdrachtgevers;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij een project of klantrelatie waarbij je je competenties zoals oplossingsgericht, omgevingsbewust en resultaatgericht goed weet in te zetten.

Wie is Dutch Boosting Group?

Vernieuwen, verbeteren en versnellen in complexe projecten voor infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en energietransitie. Dat is wat we doen binnen Dutch Boosting Group.  Wij zijn een groeiende organisatie met flinke ambities. In 2013 begon Dutch Boosting Group en inmiddels zijn we met zo’n 30 collega’s. Elke Booster is anders, maar we zijn allemaal bewust, bevlogen en dynamisch. We werken zonder functietitels en hiërarchie. Op deze wijze kunnen we zorgen dat verantwoordelijkheden worden opgepakt door degene die daar het beste in is. Wij zijn voor overheden en organisaties partner voor advies en projectmanagement van uitdagende projecten. Dit betekent samenwerken met klanten, mensen in de omgeving en collega’s. Mensenwerk dus!  Een aantal van deze projecten zijn waterstofvraagstukken bij gemeente Veenendaal, onderzoek naar een smart mobility hub voor de gemeente Amsterdam en een 2GW platform op zee voor TenneT. We geloven in de kracht van Systems Engineering, systeemdenken, inhoudelijke kennis en betrokkenheid. Met onze aanpak zorgen we voor overzicht en duidelijkheid in grote projecten.

Waar kun jij op rekenen?

 • Interessante projecten waar jij impact kunt maken;
 • Veel aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling;
 • Een enthousiaste groep collega’s waar je regelmatig leuke dingen mee doet zoals twee keer per jaar “de hei op” (zodra corona het weer toelaat), vrijdagmiddagborrels, wintersport, golf, etc.
 • Een organisatie waar je alle vrijheid en ruimte krijgt zonder hiërarchische lagen;
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals:
  • 30 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
  • Mobiliteitsbudget om bijvoorbeeld in te zetten voor een leaseauto.  

Enthousiast?

Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Stuur dan jouw motivatie en CV naar sollicitaties@dutchboostinggroup.nl. Jouw motivatie mag wat ons betreft ook een videoboodschap zijn. Doe wat bij jou past!