Ben jij op zoek naar een meer systematische benadering van je project en een werkwijze waarbij de echte klantbehoefte centraal staat?

Ken jij in jouw projecten ook de uitdagingen als:
• Wat is de vraag achter de vraag?
• Hoe breng ik het complete vraagstuk in beeld?
• Wie zijn de interne en externe stakeholders en wat willen zij?
• Hoe werken we samen met ieder dezelfde waarheid?
• Hoe ontwikkelen we first time right het optimale systeem?

Dan is een kennismaking met Systems Engineering voor jou dé oplossing.

Je leert een gestructureerde werkwijze toe te passen, die gebaseerd is op het systeemdenken. Daarbij wordt continu gekeken of de samenhang van alle onderdelen van de oplossing nog steeds past binnen het grotere geheel en voldoet aan de behoefte van de gebruikers.

FACTS

  • € 695,– Actietarief voor deze online training
  • De online training bestaat uit 3 dagdelen:
    16-19-20 nov van 9.00-11.30 uur

Wat is Systems Engineering?

Het klinkt misschien wat technisch, maar in essentie is Systems Engineering een werkwijze gebaseerd op het systeemdenken: wat is ons systeem en hoe komen we tot de optimale werking binnen haar omgeving?
In onze training werken wij met aansprekende praktijkcases om uit te leggen wat systeemdenken nou eigenlijk is en hoe Systems Engineering werkt.

Om je een idee te geven:

De kast van Frank is een herkenbaar praktijkvoorbeeld die alle essenties van Systems Engineering bevat. Frank gaat een kast maken waarbij hij rekening houdt met ieders belangen, bijvoorbeeld: waarvoor wil zijn vrouw de kast gaan gebruiken? Hij beschouwt de kast als systeem binnen een groter geheel: het huishouden. Hij denkt al na over de toekomst: hoe kan de kast gebouwd worden en eventueel weer gemakkelijk verwijderd worden. Hij legt dit vast in eisen en toetst dit continu. Frank zorgt er vooral voor dat hij expliciet te werk gaat en een optimale kast ontwikkelt. Hij vraagt zich continu af of de kast (nog) steeds voldoet aan de behoefte van de gebruikers. Dat zijn de essenties van Systems Engineering.

Kortom:
Systems Engineering is niet voorbehouden aan grote, complexe en technische projecten. Iedereen heeft er in het dagelijks leven mee te maken. En hoe dat waarde kan toevoegen aan jouw project, dat leren we je in deze training.

Waarom kies je voor Dutch Boosting Group?

Wij zijn systeemdenkers in hart en nieren en een autoriteit in het toepassen van Systems Engineering. Ons werkveld bestaat uit toonaangevende opdrachtgevers als TenneT, Schiphol, Rijkswaterstaat, diverse provincies, gemeenten en waterschappen. En ook opdrachtnemende partijen zoals Dura Vermeer, Arcadis en Balance.

Wij delen onze kennis graag met jou. Wij hebben een online training ontwikkeld die uitgaat van de Leidraad Systems Engineering, aangevuld met onze jarenlange praktijkervaringen en onze visie op systeemdenken. Zodat jij er meteen mee aan de slag kunt!

Tijdens de training behandelen we het volgende

– Uitleg van systeemdenken
– De essenties van Systems Engineering
– Inventariseren van de Klantvraag 
– Specificeren en ontwerpen
– Verificatie en Validatie
– Relatie tot Contracten
– Do’s and Don’ts

Ervaringen

Wij zijn trots op de resultaten van eerdere online trainingen. De gemiddelde waardering is een 8,5!

Enkele quotes van deelnemers:

“Alles zit er in. Inhoudelijk ziet het er goed uit.”

“Goede training met (erg) veel informatie die kan worden toegepast/gebruikt.” 

“Goed toepasbaar op de situatie waar we op dit moment in werken.”

“Had hier een hard hoofd in, om dit online te doen. Goed gelukt!” 

Praktische Informatie Online training

Kosten:
€ 695,– (excl. btw) per persoon.
Na afloop ontvang je een Certificaat van Deelname.
De e-learning is ook los te volgen voor € 75,– (excl. btw) per persoon.

Opbouw:
De training is als volgt opgedeeld:
– E-Learning (ca. 1,5 uur)
– Ma 16-11-2020 / Webinar 1: Klantvraag
– Do 19-11-2020 / Webinar 2: Systeemdenken
– Vr 20-11-2020 / Webinar 3: Eisen en verificatie

Je start met een e-learning die je zelfstandig doorloopt. Hierin wordt met eenvoudige voorbeelden de theorie van Systems Engineering overgebracht. De e-learning is verplicht als voorbereiding voorafgaand aan de training zelf. Hierdoor is de basis al bekend en kunnen we verdieping brengen tijdens de klassikale webinars.

Elke webinar duurt 2 uur en bestaat uit ongeveer 75 minuten theorie en interactie met de docent en 45 minuten oefenen met de materie in kleinere groepen. Het lesmateriaal en de benodigde documenten zijn beschikbaar in de digitale leeromgeving. Na afloop van elke webinar lever je je output aan in deze omgeving. De docent voorziet dit van feedback.

Aantal deelnemers:
We houden de groep compact. Om iedereen de benodigde aandacht te geven doen er maximaal 20 deelnemers mee. Ook werken we tijdens de training in groepjes.

We kunnen de training Kennismaken met Systems Engineering ook incompany geven.

Heb je nog vragen, of wil je je juist meteen inschrijven? We zitten voor je klaar. Bel 0318 540 404 of mail cursus@dutchboostinggroup.nl. Je kunt ook het formulier hieronder gebruiken .

Klik hier voor een overzicht van alle trainingen in onze Academy

Contact