Tijdens het Traineeship Systems Engineering & Systeemdenken stomen wij jou klaar voor het werk als consultant, leer je alle facetten van Systems Engineering kennen en ga je direct aan de slag in de praktijk.

Systeemdenken

In de wereld hangt alles met elkaar samen. Door te denken in systemen kunnen we de samenhang overzien en de wisselwerking tussen systemen begrijpen. Systemen kunnen elkaar versterken en tegenwerken. Met andere woorden: verander je iets in het ene systeem, dan heeft dat effect op een ander systeem. Het is dus belangrijk om inzicht te hebben in de knoppen waaraan je kunt draaien en wat hun impact op het grotere geheel is. Veranderingen zijn helaas niet lineair te plannen, daarom biedt systeemdenken de uitkomst. Bij Dutch Boosting Group zijn we overtuigd dat gebeurtenissen plaatsvinden binnen een grotere context en niet op zichzelf staan. Wil jij leren hoe je hiermee omgaat? Dan is het Traineeship echt wat voor jou!

Systems Engineering

Bij Dutch Boosting Group zijn we enorm gemotiveerd om elk project tot een goed einde te brengen. Wij geloven daarbij in de kracht van Systems Engineering. Met Systems Engineering kom je namelijk tot de kern van een vraagstuk en bepaal je wat de belangrijkste uitdagingen van een project zijn. Je ontrafelt het probleem, zorgt dat de juiste vragen worden gesteld én stuurt aan op de ontwikkeling van een optimaal systeem. Zo structureren, organiseren en simplificeren we chaos.

Tijdens het Traineeship leren we je alle kneepjes van Systems Engineering, denk bijvoorbeeld aan:  

 • Het expliciet maken van problemen;
 • Het analyseren van stakeholders en hun klanteisen;
 • Het aanbrengen van structuur door te decomponeren;
 • Het beheersen van projecten door expliciet te werken en het herleidbaar maken van informatie;
 • De kracht van continue verifiëren en valideren;
 • …en nog heel veel meer!

 Zie jij jezelf in de toekomst als die…

… gedreven én ervaren consultant en projectmanager die van ambitieuze uitdagingen houdt binnen een complex speelveld? Werk jij graag op het snijvlak van proces, mens en techniek? Ben jij een universitaire denker, die graag doet en een enorme boost krijgt van het meewerken aan duurzame oplossingen én zinvolle projecten? Maar vooral: wil jij graag aan de slag met systeemdenken en systems engineering, maar weet je nog niet zo goed hoe en wat?

Zijn jouw antwoorden op bovenstaande vragen ‘ja!’ ? ✅ Geschikt!

Wat betekent dit?

Dat wij ontzettend graag met jou in contact willen komen! Kom gerust een drankje doen bij ons op kantoor, drink een kop thee of koffie met een van onze boosters tijdens een digitale meeting of stel jezelf voor op een andere manier. Bel gerust, mail ons of stuur een WhatsApp: doe waar jij je prettig bij voelt!

Waar kun jij op rekenen?

Een boordevol programma; doordacht en beproefd! Het programma biedt een springplank om jouw ontwikkeling een boost te geven in de rol als zelfstandig consultant. Wij zijn ervan overtuigd dat jij na het programma in staat bent zelfstandig als adviseur en consultant Systems Engineering en Systeemdenken te functioneren.

Daarbij bieden wij:

 • Een lerende én groeiende organisatie zonder hiërarchie waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt: een voedingsbodem voor ondernemerschap.
 • Een ontwikkelmaatje, met veel aandacht voor jouw groei en werkgeluk.
 • Erg aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals:
  • 30 vakantiedagen o.b.v. een 40-urige werkweek;
  • Individueel keuze budget (mobiliteit, verlof, etc.);
  • Regeling voor winstdeling;
  • Een riant salaris van €2700,- per maand
 • Een enthousiaste groep collega’s waar je regelmatig leuke dingen mee doet zoals twee keer per jaar “de hei op”, vrijdagmiddagborrels, wintersport, golf, etc.

Wat heb jij hiervoor in huis?

 • Jij bent leergierig, maar vind het ook leuk als wij van jou kunnen leren;
 • Afgeronde WO-opleiding in een technische richting;
 • Een gezonde nieuwsgierigheid naar Systeemdenken en Systems Engineering;
 • Je werkt gestructureerd en overzichtelijk, maar kan ook snel schakelen als de situatie daarnaar vraagt;
 • Met jouw uitstekende sociale en communicatieve eigenschappen ben jij nu al een sterke gesprekspartner.

Wie is Dutch Boosting Group?

Wij zijn de systeemdenkers voor de leefomgeving. Wij adviseren en ondersteunen organisaties bij aansprekende en complexe programma’s en projecten. Wij vernieuwen, verbeteren en versnellen in complexe projecten voor infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en energietransitie. Dat is wat we doen binnen Dutch Boosting Group. Wij zijn een groeiende organisatie met flinke ambities. In 2013 begon Dutch Boosting Group en inmiddels zijn we met ruim 40 professionals actief in aansprekende projecten en opgaven.

Met alle ins en outs van Systems Engineering ben je er nog niet; get the bigger picture, Systeemdenken. Systeemdenken is onlosmakelijk verbonden aan onze purpose: het leveren van een bijdrage aan duurzame toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving. De complexiteit van techniek, omgeving, wet- en regelgeving én de samenwerking tussen alle betrokken partijen is enorm gaaf. Wij stomen je me plezier klaar voor een fantastische toekomst in dit speelveld!

Elke Booster is anders, maar we zijn allemaal bewust, bevlogen en dynamisch. We werken zonder functietitels en hiërarchie. Op deze wijze kunnen we zorgen dat verantwoordelijkheden worden opgepakt door degene die daar het beste in is. Wij zijn voor overheden en organisaties partner voor advies en projectmanagement van uitdagende projecten. Dat betekent samenwerken met klanten, mensen in de omgeving en collega’s. Mensenwerk dus!

Een greep uit onze ervaringen en projecten zijn; (her)inrichtingsvraagstukken bij gemeente Amsterdam, een onderzoek naar een Smart Mobility Hub, meewerken aan een nieuw innovatief transportconcept Hardt Hyperloop én een 2GigaWatt platform op zee voor TenneT.

Als Dutch Boosting Group geloven we in de kracht van Systems Engineering, Systeemdenken, inhoudelijke kennis en betrokkenheid. Stuk voor stuk ingrediënten van ons onderscheidend vermogen. Met onze aanpak zorgen we voor overzicht en duidelijkheid in grote projecten. Zo maken we impact! 

Enthousiast?

Herken jij je in bovenstaande omschrijving? Neem gerust contact met ons op, maak kennis met een van onze boosters of stuur jouw CV en motivatie direct naar sollicitaties@dutchboostinggroup.nl. Jouw motivatie mag wat ons betreft ook een videoboodschap of een introductie via een kop koffie of borrel zijn. Doe wat bij jou past!

Vragen?

Als je vragen hebt, neem dan contact op met Iris Langedijk via +31(0)646216543 of Rikkert van der Veer via +31(0)646230913.