Hoe is het idee voor deze workation ontstaan? En waarom heb je gekozen voor Tanzania?

Het idee voor een workation hadden ik en mijn vrouw al heel lang. Het leek ons gewoon heel fijn om eens vanuit een andere omgeving te werken. Maar uiteindelijk was het een samenloop van omstandigheden waardoor we nu konden gaan. Mijn nichtje trouwde deze zomer namelijk in Uganda, waar zij woont. De reis naar centraal Afrika stond dus al gepland.

Toen bleek dat de tickets voor de terugreis later in het seizoen een stuk goedkoper waren, hebben we de knoop doorgehakt! Het werd uiteindelijk twee weken werken en drie weken vakantie. En omdat mijn ouders in Tanzania wonen, was onderdak gelukkig ook snel geregeld.

Wat was ervoor nodig om je workation geregeld te krijgen?

Volgens mij zijn workations niet zo gebruikelijk bij Dutch Boosting Group. Dat betekent niet dat het niet kan. Integendeel! Maar omdat we een cyane organisatie zijn, is er ook geen hoger management waar ik toestemming moet vragen. Daarom heb ik een aantal collega’s om advies gevraagd. Eén daarvan heeft vanuit een commerciële blik meegedacht, met een ander werk ik veel samen aan projecten en tot slot heb ik het voorgelegd aan een collega van HR. En natuurlijk moest het passen bij de opdrachten waar ik op dat moment intensief aan werkte.

Hoe bevalt het? Wat zijn de voors en tegens?

Het bevalt ontzettend goed. Mits de internetverbinding goed is, zijn er voornamelijk voordelen! Verandering van omgeving geeft energie. En het is goed voor je creativiteit. In je vrije tijd kun je leuke plekken in de omgeving ontdekken en leer je de cultuur van het land beter kennen. Omdat je lang op dezelfde plek bent, mengt je je meer met de lokale bevolking dan je doet tijdens je vakantie. En een praktisch voordeel: je kunt reizen zonder je vakantiedagen op te maken.

Dus je zou het aanraden? En welke tips zou je dan meegeven?

Ik zou het anderen zeker aanraden! Maar er zijn inderdaad wel wat zaken om rekening mee te houden. Allereerst dus een goede internetverbinding, en als het even kan ook een back-up. In Tanzania hebben wij een aantal keer stroomuitval ervaren, en moest ik overstappen op een hotspot via een locale simkaart. Zo’n simkaart kun je hier alleen aanschaffen als je een residentsnumber hebt. Gelukkig kon ik dat via mijn ouders regelen. Mijn tweede tip is om te zorgen dat je genoeg werk achter de hand hebt, om het zo te zeggen. Zodat je lekker door kunt werken en niet afhankelijk bent van je collega’s bijvoorbeeld.

Betekent dat dat je je volgende workation al gepland hebt?

Ik ben absoluut van plan om dit vaker te doen. De verandering van scenery is heerlijk. Ik denk ook dat het goed voor je is. Hoe mijn volgende buitenlandse werkplek eruit gaat zien weet ik nog niet, maar ik kijk er nu al naar uit.