Systems Engineering volgens Dutch Boosting Group

Met Systems Engineering (SE) komen we tot de kern van waar het over gaat in projecten. Met onze expertise vergroten we duidelijkheid en kwaliteit in processen en projecten. Dat zorgt voor verbetering van besluitvorming en versnelling van ontwerp, ontwikkeling en realisatie. We ontrafelen problemen en borgen dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een optimaal systeem.

Expliciet

Bij dutch boosting group vinden we het enorm belangrijk om keuzes transparant en informatie traceerbaar te maken. Zo is het ook op een later moment duidelijk hoe en waarom keuzes zijn gemaakt. Door van begin af aan de bovenste steen boven te halen, voorkomen we dat er besluiten worden genomen op basis van aannames. Zo ontstaan er geen interpretatieverschillen die ertoe leiden dat hetgeen gebouwd wordt niet overeen komt met de oorspronkelijke behoefte.

Iteratief

Het ontwikkelen van complexe systemen is nooit een rechtlijning proces. Met Systems Engineering houden we rekening dat stappen zich herhalen. Dat is nodig om systemen goed op elkaar aan te laten sluiten en nieuwe informatie te verwerken. We checken constant of we nog op het goede pad zitten: is er iets verandert dat het systeem of omliggende systemen beïnvloed? Doen we het juist(e)?

In één keer goed

We zijn overtuigd dat hoe meer tijd en aandacht je aan de voorkant investeert in de ontwikkeling van een systeem, hoe minder herstel je achteraf hebt. Door extra energie te steken in de voorbereiding, controles en het inrichten van een iteratief proces zorgen we dat de juiste keuzes worden gemaakt. Dat scheelt aanpassingen, hoge kosten en gedoe. Geen overbodige luxe voor complexe en maatschappelijke projecten waarin we ons geen fouten kunnen veroorloven.

Systems Engineering, hoe werkt dat nu?

Simpel gezegd stellen we continu de ‘waarom’-vraag. Tot vervelens aan toe. Toch vinden we het belangrijk deze vraagt te blijven stellen om te voorkomen dat foute keuzes worden gemaakt en faalkosten ontstaan. De waaromvraag stellen we juist om te zorgen dat een project bereikt ‘waar het voor bedoeld was’. Bij elke stap in het project zijn we daarom kritisch en maken we gedachtenkronkels expliciet. Om overzicht te houden doen we dat op een systematische en gestructureerde manier.

 

 

Wij zijn trots op onze opdrachtgevers waar we SE toepassen

SE is een aanpak om verbanden te zien én willen zien. Dat maakt de complexiteit van een systeem behapbaar.

Bart van Luling

Vooruitstrevend
Integrale blik

Een training SE bij ons volgen?

Het verschil maken voor mens en omgeving is onze passie. In onze Academy dragen we dat uit door onze kennis van Systems Engineering te delen. Dat doen we in (gast-)colleges en met trainingen, workshops en webinars. Wil je écht weten hoe Systems Engineering werkt? Volg dan één of meerdere van onze SE-traningen!

Maak kennis met onze systems engineers

Bart

Bart van Luling

Vooruitstrevend
Integrale blik

06 2508 6980
Claudia

Claudia Kampfraath

Enthousiast
Resultaatgericht

06 1538 3436

Erik van der Veer

Resultaatgericht
Verbindend

06 1514 5434

Jan Quinten Gijsbertsen

Vernieuwend
Analytisch

06 3737 5195

Tijd voor koffie?

Benieuwd naar onze aanpak of kennismaken met een van onze boosters systems engineering? Laat het ons weten! Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.