“Afgelopen woensdag was het eindelijk weer zover. Het is nog vroeg in de ochtend als de wekker gaat. Nog wat duf van de slaap stap ik in de auto. Anderhalf uur rijden. Da’s best weer even wennen. Gelukkig geen files, maar helaas wel flinke regen. Ik ben dan ook blij als ik het parkeerterrein van het kantoor op rij. Vol goede zin loop ik richting de toegangsdeur. Ohnee, toegangspasje vergeten. Dat zat niet meer in m’n systeem. Wanneer ik door een collega binnen gelaten ben, blijken de tafels in de trainingsruimte nog niet op de goede plaats te staan. Tja, dat hoort bij de voorbereiding. Natuurlijk loopt ook de printer direct vast én lijken er in het hele pand alleen nog maar uitgedroogde flip-overstiften te liggen. Het zweet staat al op mijn voorhoofd terwijl de eerste deelnemers vóór 9 uur binnen druppelen. ‘Geen stress Bart!’ spreek ik mezelf toe. Eerst even een gesprekje en samen koffiedrinken voor we beginnen. Dat heb ik al die maanden lockdown wel gemist. Ohja… bijna vergeten: er zit al iemand online klaar! Gauw nog even Teams opstarten.

“1 vastgelopen printer, 3 uitgedroogde flip-overstiften verder én het zweet staat al op mijn voorhoofd”

Bart

Het is inmiddels dag zeven van ons Systems Engineering Development Program, maar pas de eerste keer dat we elkaar echt ontmoeten in plaats vanachter een computerscherm. Hoewel, nog steeds met enkele deelnemers in quarantaine op afstand. Gelukkig gaat het in hybride vorm ook prima. Het Systems Engineering Development Program is een opleidingstraject van een half jaar voor onze junior collega’s. In 16 lesdagen doorlopen zij een volledig Systems Engineering traject van A-Z aan de hand van een realistische casestudie. Theorie en praktijk komen op een interactieve manier samen. Zo leiden we onze consultants in korte tijd op tot volwaardige Systems Engineers. Dit keer geef ik de training samen met TenneT. Engelstalig dus! Na de zomer starten we weer een Nederlandstalige versie.

De deelnemers fysiek ontmoeten, de live interactie, het geluid van mijn marker op een echte flip-over en de gesprekken bij de koffieautomaat. Het zijn dingen die ik echt gemist heb tijdens de online trainingsdagen. De reistijd, uitgedroogde stiften en last-minute voorbereidingen neem ik op de koop toe, want de stress verdwijnt als sneeuw voor de zon als ik eindelijk weer voor een echte zaal sta. Wat ben ik blij dat we weer samen aan de slag kunnen met Systems Engineering in ons mooie trainingscentrum in Veenendaal.

Ben jij ook geïnteresseerd in een unieke en praktijkgerichte Systems Engineering opleiding? En wil je getraind worden door de beste Systems Engineers van het land? Neem dan zeker contact met mij op. Ik sta te popelen!”