Dit is ‘m, onze Jules. Pas begonnen bij Dutch Boosting Group als Trainee, en in zijn tweede maand al verkozen tot ‘booster van de maand’. Zijn grootse ambities steekt Jules niet onder stoelen of banken. Nu zorgen voor een betere toekomst. Dat is wat ‘ie wil. Goed, Jules, de toon is gezet!

Wie is Jules?

Ik ben geboren en getogen in Amersfoort en na studies in het oosten én westen des lands toch weer in Amersfoort beland. Ik ben vaak terug te vinden in de natuur, op de fiets of aan de wandel. En anders op de bank met een boek. Voor een speciaalbiertje en een flauwe serie mag je me ook wakker maken.

Hoe ben je bij Dutch Boosting Group beland?

Na mijn afstuderen ben ik een tijd zoekende geweest. Wat ik wilde en waar, ik wist het nog niet. Daarom besloot ik maar zo’n ‘ik ben afgestudeerd en heb werk nodig’-post op Linkedin te plaatsen. Dat liep prima. Ik ben door veel mensen benaderd die mij vertelden dat ze me graag wilden hebben, maar altijd voelde het nep. Tot ik een bericht kreeg van Rikkert. Zijn verhaal was anders en trok mijn aandacht. Uit de website en tijdens mijn eerste kennismaking begreep ik al snel dat Dutch Boosting Group in haar mensen gelooft en ze in kracht stelt het maximale uit zichzelf en anderen te halen. Beloftes die je vaker van recruiters hoort, maar hier voelde ik ‘m echt.

Wat vind je belangrijk in jouw werk? Kortom, wat zijn jouw drijfveren?

De inhoud! Ik wil graag zinvol bijdragen aan zaken die er in mijn ogen toe doen: de leefomgeving, de energietransitie en in algemene zin ook zeker de toekomst. De systemen waarin wij leven zijn over de jaren heen enorm gegroeid en ingewikkelder geworden. Het is misschien moeilijk om systemen te veranderen of te verbeteren, maar naar mijn mening zeker niet onmogelijk met de juiste nieuwsgierigheid en daadkracht. En dat drijft mij: hoe je nú voor een betere toekomst kunt zorgen. 

Naast de inhoud zijn voor mij ook de mensen belangrijk. Ik vind het van belang dat de mensen om mij heen passie hebben voor wat ze doen, en daarnaast ook de ruimte hebben om met elkaar tot creatieve oplossingen te komen. En deze mensen heb ik bij Dutch Boosting Group gevonden: collega’s die gedreven zijn in wat zij doen en daar graag anderen in meenemen, en tegelijkertijd altijd nieuwsgierig om nieuwe materie tot zich te nemen.

Waarom past Dutch Boosting Group je goed?

Omdat het matcht op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak. Persoonlijk vind ik de transparantie tussen collega’s, de leergierigheid en gedrevenheid van mijn mede-boosters en gebrek aan hiërarchie goed bij mij passen. Dit, in combinatie met de inhoud, past ook goed bij mij: systeemdenken en werken aan toekomstbestendige oplossingen.