Maak kennis met Derk, een booster van het nieuwsgierige soort! Met open blik en vol enthousiasme stapt Derk overal op af. Dat levert hem mooie ervaringen en inzichten op, en ons mooie verhalen. Zijn ambitie? Werken aan een duurzame toekomst voor Nederland.

Wie is Derk?

Ik ben nieuwsgierig van aard en heb een passie voor water. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in om te wandelen en te ontdekken. En net als vroeger bouw ik nog steeds stenen dammetjes in beekjes. Ook ga ik graag naar moderne kunst musea en hou ik van muziek (maken) en lezen. Ik heb nu al zin in de zomer, want dan ga ik met de trein naar Spanje om het Alhambra in Granada en het Guggenheim in Bilbao te bezoeken.

Hoe ben je bij Dutch Boosting Group beland?

Met mijn diploma Internationaal Land en Watermanagement op zak, wilde ik graag aan de slag met de complexe uitdagingen waar we in Nederland en de rest van de wereld voor staan. Via Enginear ben ik in contact gebracht met DBG. Hoewel ik nog niet bekend was met Systems Engineering, spraken het systeemdenken en het managen van de complexiteit mij wel heel erg aan. En ook de cyane organisatie en de ruimte die je krijgt om mee te denken en je eigen projecten op te zetten vond ik erg interessant. En nu, vier maanden later, heb ik zeker geen spijt van mijn keuze!

Wat vind je belangrijk in jouw werk? Kortom, wat zijn jouw drijfveren?

Ik krijg energie van water gerelateerde uitdagingen waarbij de ecologische, technische en sociale facetten van waterbeheer samen komen. Op heel veel plekken in de wereld gebruiken wij meer van onze natuurlijke hulpbronnen dan de aarde aankan. Daarnaast komen systemen meer onderdruk te staan door de gevolgen van klimaat verandering en het verlies van biodiversiteit. Om in de toekomst met alle mensen samen op aarde te kunnen leven zullen wij op een andere manier met onze omgeving om moeten gaan. Daarom zullen de aanwezige water- bodem- en ecologische systemen leidend moeten worden in onze ruimtelijke inrichting. Ik wil hier graag over nadenken en werken aan het ontwikkelen van een duurzame toekomst voor Nederland en de rest van de wereld.

Waarom past Dutch Boosting Group je goed?

Omdat alle collega’s vanuit hun eigen invalshoek met duurzaamheid bezig zijn. Dit creëert een inspirerende omgeving waarin ik veel kan leren. Daarnaast vind ik het heel fijn dat je gestimuleerd wordt je eigen ideeën uit te werken en mee te denken over allerlei zaken. Ook vind ik het leuk dat DBG klein is en ik makkelijk contact kan hebben met al mijn collega’s.