Het is HERFST! Geniet je ook al van onze prachtige natuur en de kleuren die de herfst brengt? Wij wel! Heerlijk de dag beginnen met een stevige wandeling, even ‘aarden’.

Vrijdagochtend 8.15 uur, Kwintelooyen (Rhenen). De vogeltjes beginnen net te fluiten, de parkeerplaats is nog leeg. Dauwdruppels op het gras, mist over de velden, rode blaadjes aan de bomen en op de grond. Wat ruikt en klinkt het bos toch heerlijk in de herfst.

Om 8.30 uur zijn mijn collega’s er. We kunnen van start. Wel even doorstappen, want er moet ook nog gewerkt worden vandaag! De wereldpolitiek wordt besproken, herfstvakantie plannen gedeeld en smachtend naar het eerste kopje koffie komen we bij het uitzichtpunt. Ohh, Ahh, WAUW!

Hé, kunnen we vanaf hier ook ons kantoor zien? Nee, maar wel de windmolens… We praten zo dadelijk op kantoor verder over de energietransitie. Wordt waterstof de toekomst?

Zin in een wandeling? Gewoon doen! Want wist je dat wandelen en buiten zijn super goed voor je is? Het geeft je een boost. Naast gezellig bijkletsen met je collega’s en genieten van de geuren en kleuren doet natuur dit met je:

– Verbetert je korte termijn-geheugen
– Je ervaart minder stress
– Vermindert gevoelens van angst en depressie
– Helpt tegen oververmoeidheid (Hè? Echt? Jazeker, wetenschappelijk aangetoond)
– Verbetert je concentratie
– Je presteert beter op het creatieve vlak
– Het verlaagt je bloeddruk

En dat in 45 minuten! Zo productief ben ik niet elke dag…