Home » Academy: onze trainingen en workshops » Procesmanagement in de (online)praktijk
Procesmanagement is een vak apart en in de huidige situatie van online meetings en video vergaderen is het er niet makkelijker op geworden om partijen tot elkaar te brengen. Wil jij leren hoe je ook online goede resultaten kunt bereiken in een complexe omgeving door de inzet van Procesmanagement? Volg dan nu onze vernieuwde training Procesmanagement in de (online) Praktijk.

Deze training is ontwikkeld en wordt aangeboden door Dutch Boosting Group in samenwerking met TU Delft en Het Ontwikkelingsatelier. De uitgebreide kennis en ervaring van deze drie vooraanstaande partijen op het gebied van project- en procesmanagement hebben wij gebundeld in een interactieve online training.

Wat leer je in deze training?

Bij complexe maatschappelijke vraagstukken lopen we soms tegen de grenzen van een projectmatige aanpak aan. In opgaven zoals in de energietransitie, wijkontwikkelingen, het sociaal domein, leefbaarheid en mobiliteit wil een projectmatige aanpak niet altijd goed uitwerken. Door de dynamische omgeving en stroperige besluitvorming lijkt het project verworden tot een onbeheersbaar proces. Dat is het niet, maar het vraagt wel om een andere aanpak!
In onze training “Procesmanagement in de (online) praktijk” leer je hoe en wanneer je deze werkwijze kunt inzetten om ook in een ongecontroleerd proces tot resultaten te komen, zelfs als partijen niet fysiek bij elkaar kunnen komen. We beperken ons niet tot de theorie uit de boekjes, maar gaan met de praktijk van de huidige tijd aan de slag.

Facts

Opzet van de training

De training wordt aangeboden via onze digitale leeromgeving. Op de leeromgeving vind je praktische informatie, wordt al het lesmateriaal beschikbaar gesteld, kunnen de webinars bezocht en teruggekeken worden, worden de opdrachten digitaal ingeleverd en geven de trainers persoonlijke feedback.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Netwerkanalyse en Stakeholder engagement strategie
– Besluitvorming en Procesontwerp
– Interventietechnieken, Competenties van de procesmanager en Procesuitvoering

Met jouw eigen casus aan de slag

Procesmanagement biedt methoden en technieken in de omgang met onzekerheden, dynamische omgevingen, conflicterende belangen en stroperige besluitvorming. In groepsverband In company doorloop je een realistische casus waarbij zaken als netwerkanalyse, stakeholder engagement, besluitvormingsprocessen, interventies en competenties aan bod komen. Je maakt een procesontwerp en voert deze ook uit in een digitale setting.

Heb je zelf een situatie waarbij de besluitvorming is vastgelopen, stakeholders afhaken in het proces en het lijkt alsof er nooit een gedragen oplossing zal komen? Breng dit in als casus en we gaan er samen mee aan de slag. Zo leer je niet alleen hoe een procesaanpak je kan helpen, je ervaart de toegevoegde waarde van procesmanagement ook direct door te oefenen met een eigen casus.

Meer informatie

Heb je vragen? We zitten voor je klaar. Bel met 0318 540 404 of mail naar cursus@dutchboostinggroup.nl.

Aanmelden

Vul het formulier in om je aan te melden.